Hoppa till sidans innehåll

Reseberättelse från Berlin.

14 NOV 2017 12:40
av Olivia Forsberg.
  • Skapad: 14 NOV 2017 12:40

Team Skåne tjejer i Berlin

Fredag

Vår resa mot Tyskland började tidigt på morgonen med att bussen hämtade upp allihop i Helsingborg, Lomma och Trelleborg. Därefter tog vi färjan som skulle ta cirka 6 timmar. Vid 15 tiden var vi framme i Rostock och fortsatte med bussen. Efter några timmar i bussen så var vi framme vid lokalen. När vi hoppade av så insåg vi att det var släckt i hela lokalen och vi kom inte in. Vi hade då åkt fel och vi skulle till en annan hall men som tur var så var den rätta hallen bara någon minut därifrån. När vi väl kom fram till den rätta lokalen så var det nästan Sverige som skulle väga in just då. Det gjorde att det gick smidigt att väga in och det gick hyfsat snabbt. När alla tjejer var invägda så åkte vi till stället där vi skulle sova.

När vi hade kommit fram till hallen så var många tjejer hungriga så vi gick till restaurangen direkt. På restaurangen så tog det väldigt lång tid. Att inte få maten och hungriga brottare är ingen bra kombination. Men vid 22 på kvällen så fick vi äntligen maten. När alla var mätta så gick vi tillbaka till hallen och började blåsa upp våra luftmadrasser och förbereda oss för morgondagen.

Eftersom vi kom tillbaka ganska sent efter restaurangen så gick vi ganska snabbt därefter och la oss. Även fast det var en lång resa och det tog lång tid för maten så höll alla humöret uppe hela dagen.

 

Lördag

Vi lämnade hallen där vi sov runt 8 på morgonen och åkte till hallen där vi skulle tävla. När vi var framme åt vi frukost direkt sedan började de som skulle tävla förberedda sig. Under lördagen så skulle cadet och junior tävla. De som skulle tävla började värma upp. Sedan var det dags för defilering för allihop. Efter en ganska lång defilering med mycket prat så skulle tävlingen köra igång. Men det blev försenat så tävlingen kom igång en timme senare än vad den egentligen skulle. När tävlingen väl kom igång så var nästan alla Skåne tjejer uppe på listan direkt.

 Först ut var 49 kilo där Ebba Söderquist och Caroline Kvist gick. Ebba fick en tuff lottning och i första matchen fick hon en duktig tjej från Ungern. Ebba kom inte riktigt in i matchen och förlorade på fall. I Ebbas nästa match så mötte hon Aniela Karczmitowicz från Tyskland. Ebba kämpade på bra men lyckades inte riktigt hela vägen och förlorade med 8-2. Det gjorde att Ebba tyvärr var ute. Ebba kom på 17 plats. 

Caroline Kvist mötte Natalie Berger i första och fick till ett snyggt dubbeldyk och fick en femma och vann på fall. I Carolines nästa match stod Sophie Seimetz för motståndet. Det blev en väldigt jämn match som Caroline tyvärr förlorade med 9-6. I tredje matchen stod Marija Vinnik från Ukraina. Caroline förlorade tyvärr den matchen på fall. Det betyder att Caroline var ute och hamnade på 10 plats. 

Därefter hade vi 53 kilo där vi hade Wilma Sjögren och Hannah Förare Berg. Wilma mötte Monika Klepuszewska från Polen i första. Wilma låg under i pausen men lyckades tack vare sina dyk plocka poäng i andra perioden. Tyvärr räckte inte det hela vägen utan hon förlorade med 13-6. I Wilmas nästa match mötte hon en tjej från Ungern. Även här låg Wilma under stort i pausen och lyckades plocka poäng i andra perioden. Tyvärr förlorade Wilma ändå matchen med 14-12. Wilma kämpade på riktigt bra i båda sina matcher och gav aldrig upp. Både hennes matcher var väldigt jämna och det kunde lika gärna varit Wilma som vann. Wilma slutade på plats 22. 

I Hannahs första match mötte hon Celeste Sion från Frankrike. Hannah avslutade matchen snabbt genom en nerdragning och kvartnelson vilket gjorde att Hannah vann på fall. I Hannahs andra match så mötte hon en duktig tjej från Ukraina. Hannah fick inte riktigt till sin brottning och förlorade på teknisk överlägsenhet. I Hannahs tredje match mötte hon Sara Ettaki från Frankrike. Hannah krigade på bra och fick in ett nacksving i sista sekund. Tyvärr så fick hon domarna emot sig och fick bara en tvåa istället för fyra. Det gjorde att Hannah tyvärr förlorade matchen med 6-5. Hannah är egentligen inte cadett men valde att gå upp ändå för att få känna på motståndet. För att egentligen vara för liten så brottades Hannah på väldigt bra. Hannah slutade på plats 13. 

I 57 kilo så var det Sandra Salminen och Olivia Forsberg som brottades. Sandra mötte Alina Gola i hennes första match. Sandra har varit skadad i sina revben vilket gjorde att hon inte riktigt kunde brottas sitt bästa. Det gjorde att hon förlorade på fall. Hon fick sedan mer ont och kunde inte fortsätta att brottas tyvärr vilket gjorde att hon fick lämna WO. Hon slutade på plats 20. 

I Olivias första match mötte hon en tjej från Frankrike. Efter att ha kontrat motståndarens dyk vann hon med 7-0. I Olivias nästa match mötte hon en tjej från Tyskland. Hon brottades likadant igen och vann på fall. Luisa Scheel stod för motståndet i Olivias tredje match där Olivia vann på fall igen. I Olivias fjärde match mötte hon en annan tjej från Frankrike där hon förlorade på fall. I Olivias femte match mötte hon en tjej från Tyskland. Olivia låg under men slängde ett höftsving och vann på fall. I bronsmatchen mötte Olivia Sylwia Martyka från Polen. Olivia förlorade matchen med 13-6 vilket gjorde att hon slutade på en fjärde plats. 

I 61 kilo tävlade Ida-Therese. I hennes första match mötte hon Laura Vomberger. Ida-Therese låg under och lyckades göra ett dyk vilket gjorde att det stod 6-6. Tyvärr så hade hennes motståndare en fyra vilket gjorde att det vägde högre och Ida-Therese förlorade. I andra matchen mötte hon en tjej från Polen. Även har var det väldigt jämt men Ida-Therese förlorade tyvärr med 11-11. I båda Ida-Thereses matcher så var det väldigt jämt och hon kämpade på bra. Hon slutade på plats 15. 

I junior 50 kg så brottades Lovisa Ljungström. I första matchen mötte hon Peggy Liedtke och där vann Lovisa på teknisk överlägsenhet efter stabil brottning. I hennes andra match mötte hon en tjej från Polen. Det var en tuff matchen men Lovisa vann den med 3-2. I Lovisas nästa mötte hon Jil Niemandt där hon vann på fall. I finalen mötte hon Ellen Riesterer där hon tyvärr förlorade på teknisk överlägsenhet. Grattis till silvret Lovisa!

 

I 55 kg så hade vi Nanny Jönsson. I första matchen mötte Nanny Anne Nürmbeger. Hon fick inte till sin brottning riktigt och förlorade tyvärr på fall. I Nannys andra match mötte hon en tjej från Polen. Tyvärr så förlorade Nanny den matchen på fall vilket gjorde att hon blev nia. 

I 59 kg var det Johanna Lindborg som brottades. Hon inledde första matchen med att vinna på teknisk överlägsenhet mot en tjej från Frankrike efter fina dyk. I andra matchen mötte hon Anne Voigt som hon vann på fall mot. I finalen mötte Johanna  JVM 5:an Debora Lawnitzak där Johanna vann det 4-0. Grattis till guldet! 

I 62 kilo brottades Elin Weman. Elin mötte en tjej från Tyskland i första matchen där hon övertygade vann på teknisk överlägsenhet med 12-2. I hennes nästa match mötte hon Anna Németh. Även där brottades Elin bra och vann på poäng med 6-2. I poolfinalen mötte en tjej från Polen. Där krigade Elin på men förlorade tyvärr med 8-8. I bronsmatchen mötte Elin Aurora Campange där Elin förlorade på fall. Det gjorde att Elin hamnar på en fjärdeplats! 

I 68 kg hade vi Cornelia Nielsen. Cornelia mötte Mickaela Larsen i första matchen där hon brottades bra och vann på fall. I nästa match mötte hon Elma Zeidlere där hon fortsatte att brottas bra vilket gjorde att hon vann med 7-4. I Cornelias tredje match mötte hon en tjej från Tyskland där hon efter övertygande brottning vann med 11-0. I finalen mötte Cornelia Kamila Kulwicka från Polen. I andra perioden låg Cornelia under och när matchen nästan var slut så lyckades Cornelia komma bak på ryggen vilket gjorde att hon fick två poäng. Matchen slutade med 7-4 och guldet var Cornelias. Grattis! 

Efter att tävlingen var slut så åkte vi tillbaka till hallen där vi sov. Många var väldigt trötta efter en intensiv dag med mycket matcher så vissa åt mat i hallen och andra gick ut på restaurang.  Så vi gick och la när vi hade kommit tillbaka. 

Söndag

Vi startade dagen med att packa ner våra luftmadrasser och liknande. När vi hade packat och städat lokalen vi sov i så åkte vi mot hallen. Idag var det younger girls och seniors som skulle tävla. När vi kom till hallen åt vi frukost. Sedan började vi värma och ladda upp inför dagen. 

I 54 kilo hade vi Hannah Förare Berg som tävlade idag igen. I Hannahs första match mötte hon Annalenna Mair. Hannah gick in och slog ett nacksving och avslutade matchen på fall på 11 sekunder. I andra matchen så var det Sophia Röhl som stod för motståndet. Men även här var Hannah på hugget och lyckades vinna på fall. I nästa match var det en tjej från Ungern som Hannah skulle möta. Hannah inledde med att trycka ut och därefter fick Hannah in ett snyggt dyk. Motståndaren fick då ont och fick avbryta matchen. Det gjorde att Hannah vann även den matchen. I Hannahs fjärde match mötte hon en tjej från Tyskland. Efter fortsatt övertygande brottning så vann Hannah även denna matchen på fall. I Hannahs femte match mötte hon Saga Sörö. Även här var Hannah på hugget och lyckades vinna med 14-6. Det gjorde att Hannah var i final. I finalen mötte Hannah ,Flóra Vizi HUN. Hannah låg under pausen med 2-1 men fortsatte att brottas och ledde matchen under andra perioden. Tyvärr så lyckades motståndaren få in ett grepp i sista stund så att Hannah tyvärr förlorade med 7-5. Grattis till silvret! 

I 58 kilo hade vi Mathilda Jönsson som brottades. I Mathildas första match mötte hon en tjej från Tyskland. Mathilda brottades bra och vann på fall. I Mathildas andra match mötte hon Dana Boric. Efter fina kvarnar så tog Mathilda även hem denna matchen på fall. I tredje matchen mötte Mathilda Hedda Förare Berg. Efter fina kvarnar även här så lyckades Mathilda vinna med 10-0. I fjärde matchen mötte Mathilda Josie Schröder. Mathilda lyckades även här vinna på fall och var klar för final. I finalen mötte Mathilda Britt Lodder Holland. Mathilda ledde hela matchen men råkade hamna i ett nacksving i andra perioden. Det gjorde att Mathilda tyvärr förlorade på fall. Stort grattis till silvret. 

I 62 kg brottades Elvira Braun. Elvira inledde genom att möta en tjej från Grekland och efter ett nacksving vann Elvira på fall. I Elviras andra match mötte hon en tysk tjej och även här lyckades Elvira vinna på fall vilket gjorde att hon var klar för final. I finalen mötte hon Gerda Barth. Elvira förvarade och brottades på bra men lyckades inte riktigt hela vägen och förlorade med 6-3. Grattis till silvret! 

Sarah Abdelrahman brottades i 66 kg. I Sarahs första match mötte hon Daniella Palscencia. Sarah brottades som hon skulle och vann med 3-0. I Sarahs andra match mötte hon Clara Wurth. Sarah lyckades med fina nertagningar att även vinna denna matchen med 6-0. I finalen mötte Sarah en tjej från Tyskland. Sarah kom inte riktigt in i matchen i början och låg under i pausen. Men i andra perioden så brottade Sarah på bra. Tyvärr räckte inte det riktigt hela vägen och Sarah förlorade med 2-1. Det gjorde att även Sarah tog silver. Grattis! 

I senior 50 kg så brottades Lovisa Ljungström. Lovisa mötte Kim Gmeiner i första matchen. Efter stabil brottning så vann Lovisa på fall. I andra matchen mötte Lovisa en tjej från Tyskland och lyckades även här vinna på fall på 50 sekunder. I Lovisas sista match så mötte hon silvermedaljören på JEM, Felicia Gallo från Frankrike. Lovisa brottade så väldigt bra men förlorade tyvärr med siffrorna 4-4. Grattis till ännu ett silver Lovisa! 

I 57 kilo gick Nanny Jönsson. Nanny inledde med att vinna på WO i första matchen mot Polen. I Nannys andra match mötte hon Sylvia Nagel. Nanny brottades bra och lyckades vinna på fall. I tredje matchen mötte hon Viktorija Lukjaneca Latvia där hon kämpade på men lyckades inte riktigt och förlorade med 8-1. I bronsmatchen mötte Nanny Eveline Lötscher Schweiz. Nanny brottades på men förlorade tyvärr med 7-5. Nanny blev fyra. 

I 62 kilo hade vi både Johanna Lindborg och Elin Weman. I första matchen mötte Johanna och Elin varandra och där vann Johanna med 10-0. I Johannas andra match mötte hon Aurora Campanga där hon fortsatte i gårdagens stil och vann med 10-0. I tredje matchen mötte Johanna silvermedaljören på JEM ,Luzie Manzke där det tyvärr inte räckte riktigt hela vägen fram och förlorade med 6-5. Grattis till silvret! 

I Elins andra match mötte hon Luzie Manzke där hon brottades på bra men inte riktigt fick till sina grepp och förlorade på teknisk överlägsenhet. I Elins tredje match mötte hon Aurora Campange där hon förlorade med 6-1. Det gjorde att Elin slutade på en fjärde plats.

 Efter tävlingen så satte vi oss i bussen och började resan tillbaka till Sverige. Vi åkte till Rostock och åkte färja till Trelleborg. Sedan lämnade bussen av tjejerna i Trelleborg, Lomma och Helsingborg. Sedan åkte alla tjejer hem för att vila upp sig och fortsatta träna inför nästa uppdrag med Skånelaget. Extra stor eloge till Lovisa, Sarah, Mathilda och Elvira som hade sin Team Skåne debut i helgen. Även till tjejerna som dubblade och brottades båda dagar. 

Team Skåne blev dessutom bästa klubb totalt med 2 Guld, 7 silver och 2 fjärdeplatser och vi hade duktiga landslag som Polen och Ungern bakom oss. 

Även fast det var många matcher och en väldigt intensiv helg så höll alla tjejerna humöret uppe och stöttade varandra under hela resan. Vi saknade även tjejerna som hade blivit sjuka. 

Stort tack till alla tjejerna för ännu en lyckad helg och resa! Även Uffe och Robban och resten av alla inblandade! 

Vid tangentbordet/Olivia Forsberg

 

Skribent: Robert Jeppsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Brottningsförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Skånes Brottningsförbuns

Sponsorer

 

foreningsresor

 

Formo

 

leibst

 

malmo_catering

 

raskens

 

 

sparbanken_skane_217x66_c_pos_2