Hoppa till sidans innehåll

Reseberättelse från Berlin.

16 NOV 2018 20:00
Med Team Skåne tjejer.
  • Skapad: 16 NOV 2018 20:00

Reseberättelse om resan med Team Skåne tjejer till Berlin

 I fredags så började resan till Tyskland med att bussen gick från knutpunkten i Helsingborg kl.05:30. Dem flesta gick och la sig direkt, eftersom att det var så pass tidigt på morgonen. Vi stannade i Lomma på vägen upp till Trelleborg för att hämta upp brottare, och det gjorde vi även i Trelleborg medan vi väntade på båten.

Det tog ca 1,5 h från Helsingborg till Trelleborg. När vi gick på båten så gick dem flesta direkt till restaurangen för att äta frukost. Efter det så gick vissa och la sig medan dem andra mindre barnen gick och lekte i bollhavet.

Efter att vi har åkt 6h båt så var vi framme i Rostock, sedan hade vi 3h kvar att åka i bussen tills vi var framme i Huvudstaden (Berlin). När vi kom fram till hallen där vi skulle tävla så var kl.17:00 och då skulle Schoolgirls (flickor yngre och flickor äldre) och även juniorerna väga in, Men invägningen började inte förrän kl.18:00. När alla schoolgirls och juniorerna hade vägt in så gick alla tillbaka till bussen för att bege sig till idrottshallen där vi brukar sova och förberedda våra luftmadrasser. När alla hade gjort färdigt sina sov platser så begav vi oss till en restaurang. När vi kom tillbaka till idrottshallen så började dem flesta ta fram fredags godiset och chilla på sina madrasser. Kl.10:30 så släckte vi lamporna och gick och la oss.

Lördag Kl.07:30 så var det dags att gå upp, när vi sedan var framme i tävlingshallen så gick vi och åt frukost. Efter att vi ätit upp så gjorde flickor äldre, flickor yngre och juniorerna sig redo för uppvärmning. 08:30 så började uppvärmningen och därefter så började defileringen. Tävlingen drog igång vid 10:30. Flickor yngre och flickor äldre:

Wilma Skoog inledde helgen med en vinst mot en tysk och tog därmed helgens första vinst för Team Skåne. Av 17 st tävlande i 46 kilos klassen så kom Wilma Skoog på en tredje plats.

Minea Stanic tävlade också i 46 kilos klassen och gick 4 st matcher där hon vann 3 och förlorade en. Minea kom på fjärde plats.

Sofia liljeberg tävlade i 50 kilos klassen och slutade på 13:de plats av 32 st tävlande.

Johanna Meggerle gick i 50 kilos klassen hon också och fick 3 st matcher där hon tyvärr förlorade 2 och vann en. Johanna slutade där med på 15:de plats.

Anna Fotiadou tävlade i 58 kilos klassen och där fanns det 17 st tävlande och av dem så kom Anna på en 10:de plats.

Junior:

Cornelia Nielsen tävlade i 72 kilos klassen och gick 3 st matcher där hon vann 2 st och förlorade tyvärr i finalen och slutade där med på en andra plats.

Nanny Jönsson tävlade i 57 kilos klassen och kom där med på en femte plats av 8 st tävlande. Efter tävlingen så åkte vi tillbaka till hallen och lämnade våra saker och gick sedan direkt ut och åt. När alla hade kommit tillbaka så var det tid att gå och lägga sig efter en lång dag.

Söndag

Söndag morgon började med att vi packade ihop alla våra saker och begav oss till tävlings hallen. På söndagen så var det dags för kadetterna och seniorerna för att tävla. Alla som skulle tävla gick direkt till invägningen och sedan gick och åt frukost. Tävlingen började sedan runt 10:15 och först upp var Sofia liljeberg.

 Kadetter:

Sofia Liljeberg är 04 och har du val år och valde då att tävla båda dagarna. Sofia liljeberg tävlade i 46 kilos klassen och tog med sig ett silver hem till Sverige.

Wilma Sjögren tävlade i 53 kilos klassen och gick 5 matcher och utav dem så vann hon 3 st och slutade där med på en 8:de plats. Caroline kvist gick 8 st matcher i 57 kilos klassen och förlorade 2 st av dem. Där med slutade Caroline på en fjärde plats.

Mikaela Viebke gick i 61 kilos klassen och där fanns det 19 st tävlande. Mikaela kom ända vägen till final men förlorade tyvärr och slutade på en andra plats.

Olivia Forsberg gick också i 61 kilos klassen och gick 5 st matcher som hon vann och slutade där med på en första plats.

Seniorer:

Nanny Jönsson tävlade i 57 kilos klassen och där fanns det 5 st tävlande. Nanny vann två matcher och slutade på en tredje plats.

Johanna lindborg tävlade i 62 kilos klassen och vann 4 st matcher och slutade på en första plats.

Bianca Kristensen tävlade i 76 kilos klassen och i den vikt klassen så fanns det 5 st tävlande. Bianca slutade på en fjärde plats.

Team Skåne blev bästa team av hela 94 olika klubbar/Team/landslag! Och för andra året i rad.

När tävlingen var över så gick bussen 18:30 från tävlingshallen. När alla satt på sin plats i bussen så fick alla vars en bulle på vägen upp till båten. Dem flesta var väldigt trötta i bussen och gick och la sig medan andra var jätte pigga och hade roligt. Robban och Uffe lottade ut lagpriset och den lyckliga blev Sofia.

 När vi gick på båten så var klockan ca 21:00 och då gick alla direkt till restaurangen för att köpa mat, efter det så gick vi och la oss. Vi var framme i Trelleborg kl.06:00 och då släppte vi av brottarna som vi hämtade upp på vägen till Berlin. Efter vi släppt av några brottare så körde vi vidare mot Lomma för att släppa av några till. Efter det så var där bara ett stopp kvar och det var i Helsingborg där dem flesta på bussen skulle av.

Ni kan gå in och läsa om alla matcher här:                                                                                                   

https://www.liga-db.de/Turniere/VT/2018/DE/181110_Berlin/GER1_org260.htm

 

 

Berättat av Caroline Kvist HWT

Skribent: Robert Jeppsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Brottningsförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@skanebrottning....

Skånes Brottningsförbuns

Sponsorer

 

foreningsresor

 

Formo

 

leibst

 

malmo_catering

 

raskens

 

 

sparbanken_skane_217x66_c_pos_2