Gå till innehåll
Svenska Brottningsförbundet

Johanna Lindborg uttagen till OS i Paris

Idag kom beskedet att Johanna Lindborg blir uttagen i damernas brottning 62 kilo till de olympiska spelen i Paris. Sveriges olympiska kommitté meddelade idag att Lindborg ska få representera Sverige under spelen 9-10 augusti.

Uttagningen baserades på att Lindborg tilldelades en plats av Internationella brottningsförbundet (IWW) då AIN-brottaren Veranika Ivanova inte kommer till start under OS. Just Ivanova var den brottare som Lindborg föll mot i den avgörande OS-kvalmatchen i Istanbul för åtta veckor sedan. Trots att beskedet kom väldigt tätt inpå OS, har Johanna Lindborg fortsatt hålla igång träningen och reser påf fredag (5/7) med damlandslaget till Spanien för Spaniens GP som ett sista genrep innan OS.

Det är ett glädjande besked ur svensk synvinkel. Nu dubblas den svenska truppen och Sverige får då två brottare med sig till de olympiska spelen i Paris. Johanna Lindborg kommer brottas den 9-10 augusti, medan den redan OS-klara Jonna Malmgren kommer brottas den 7-8 augusti.

Publicerad: 2024-07-03

Senast uppdaterad: 2024-07-03

Författare: Lotta Samuelsson