Gå till innehåll
Svenska Brottningsförbundet

Två Bronsmedaljer till Sverige vid U17-EM i Novi Sad

Det svenska U17-landslaget avslutade Europamästerskapen i brottning med två välförtjänta bronsmedaljer.

Santosh Tharmalingam och Sally Malmgren med sina medaljer

Santosh Tharmalingam, som tävlade i 48 kg-klassen, inledde starkt med vinster mot brottare från Georgien och Moldavien. Efter en tuff förlust i semifinalen mot Azerbajdzjan var det dags för bronsmatch mot Armenien. I en intensiv och jämn kamp visade Santosh sin styrka och vann med 8-5. Stort grattis till bronset!

Sally Malmgren, som tävlade i 43 kg-klassen, imponerade också stort. Efter en hård inledningsmatch mot Berezovskaia från AIN, där hon förlorade knappt med 8-6, tog sig Sally vidare till återkval. Där besegrade hon Lingscheidt från Tyskland med 10-1. I bronsmatchen mot Majchrzak från Polen visade Sally sin klass och vann med 10-0 på fall. Stort grattis till bronset!

De övriga svenska brottarna kämpade också hårt under mästerskapen men lyckades inte ta sig hela vägen till prispallen denna gången.

Svenska Brottningsförbundet gratulerar Santosh och Sally till deras fantastiska insatser och bronsmedaljer.

Nästa vecka är det U20-landslagets tur att tävla, och vi önskar dem stort lycka till!

Publicerad: 2024-06-29

Senast uppdaterad: 2024-07-03

Författare: Therese Persson