Gå till innehåll
Svenska Brottningsförbundet

Jonna Malmgren vinner rankingtävling - visar toppform inför OS

Jonna Malmgren bekräftar ännu en gång sin plats bland världens bästa brottare genom att vinna den sista rankingtävlingen i Ungern inför sommarens Olympiska Spel i Paris. I en imponerande final besegrade hon 19-åriga Antim från Indien, rankad åtta i världen i samma viktklass, med stabila 4-0 i poäng. Jonna styrde matchen med kontroll från start till slut, vilket markerar en imponerande revansch efter förlusten mot samma motståndare på världsmästerskapen förra året.

Med denna seger i bagaget tar Jonna med sig värdefulla erfarenheter och en härlig känsla inför OS. Dessutom förväntas hennes världsranking, som i skrivande stund är nummer fyra enligt UWWs världsranking, stiga ytterligare när den uppdateras imorgon, vilket bådar gott inför sommarens Olympiska Spel.

Efter denna ranking tävling i Ungen och inför OS har Jonna ett intensivt träningsschema. Nu väntar ett träningsläger i Tata, följt av ett midsommarläger på hemmaplan i Malmö tillsammans med de andra svenska brottartjejerna. I juli fortsätter förberedelserna med tävling och läger i Spanien, innan hon återvänder till Sverige för precamp i Eskilstuna och ytterligare träningsläger på hemmaplan.

Vi ser fram emot att följa Jonnas resa mot OS och önskar henne all lycka!

Publicerad: 2024-06-07

Senast uppdaterad: 2024-06-07

Författare: Therese Persson