Gå till innehåll
Svenska Brottningsförbundet

Linn Sjöström uttagen som domare till OS i Paris 2024

Efter imponerande insatser vid de europeiska OS-kvalen i Baku och världskvalen i Istanbul, har Linn Sjöström blivit en av de 50 domare som kommer att döma på OS i Paris i sommar. Ett bevis på Linns dedikation till brottningen.

Linns resa inom brottningen började i hemklubben Husum, där hon själv var aktiv brottare innan en skada satte stopp för hennes karriär på mattan. Istället valde hon att bli domare, och har sedan dess stigit i graderna internationellt.

Efter att ha genomfört sin första internationella kurs i Aten 2015, blev Linn uttagen till att döma ungdoms-OS i Buenos Aires 2018. Hon dömde också vid sitt första senior-VM i Belgrad 2023. Linns flytt till Göteborg och medlemskapet i ÖIS har ytterligare stärkt hennes utveckling och hon berättar att hon har fått ovärderligt stöd från klubben och sitt arbete, vilket har möjliggjort hennes framsteg som domare.

En längre intervju med Linn kommer att publiceras i nästa vecka.

Svenska Brottningsförbundet gratulerar Linn och är stolta över att ha henne som representant för Sverige vid OS 2024.

Publicerad: 2024-05-31

Senast uppdaterad: 2024-05-31

Författare: Therese Persson