Hoppa till sidans innehåll

Reseberättelse från Tallinn

2017-04-24 17:01
Team Skåne.
  • Uppdaterad: 2017-04-24 17:09

Reseberättelse från Tallinn med Team Skåne tjejer av Elin Weman BK Ore.

 

Dag 1 En taggad men trött trupp med 9 brottare samlades på Kastrup klockan 07:00 på fredagsmorgonen. Incheckningen gick smidigt, och sedan fick vi lite fritid bland affärerna innan det var dags att gå på planet 8:55.

Det var ett propellerplan vilket gjorde det svårt att ta igen de förlorade timmarna. Men cirka två timmar senare ankom vi till Riga där vi skulle byta plan. Där fick vi vänta i fram till 14:50, sedan visade det sig dock att det var försenat så det tog ännu lite mer tid. Vid 16 tiden var vi på plats i Tallinn, där blev vi hämtade av en taxibuss och åkte direkt till Hotellet där vi skulle bo för att lämna av sakerna innan vi åkte cirka 10 min till hallen för att väga in. Invägningen gick bra, men var litet stökig, och vid 18:00 gick hela truppen för att äta innan det var dags att åka till hotellet för att sova.

Dag 2 Andra dagen gick vi upp för att äta frukost, dock var frukosten inte riktigt som önskat. Men vid 8 så bar det av till hallen för att värma upp. Dock så avbröts uppvärmningen tidigt vilket gjorde att många inte han värma upp ordentligt. Så fort matcherna gick igång så var det dags för Ida att brottas, och strax därpå brottades Elin. Senare brottades även Jonna, Linnéa, Angelica, Caroline, Olivia, Ebba och Wilma. Det var ett bra flyt på tävlingen hela dagen. Vid 14 tiden var det dags för finaler och vann gjorde Jonna, Linnéa och Angelika. Silver tog Wilma och Ida. Matcherna gick snabbt och samtliga brottare kämpade på bra. Jonna gjorde en särskilt snygg vändning under sin match mot en ryska där hon med sekunders marginal vände matchen och vann. Även Angelika gjorde en snygg vändning i finalen mot svenskan Nova Bergman. Samtliga brottare kämpade på bra! Helgen avslutades med mat på Vapiano innan det var dags för hemresa.

Resultaten från Tallinn. Team Skåne tog 3 guld, 2 silver och en femteplats på denna stentuffa turnering.

Guld till Jonna Malmgren hon vann finalen över en meriterad ryska som är junior. Guld till Angelica Zettervall som finalslog Nova revansch för sm finalen. Guld till Linnea Svensson efter mycket stabil brottning hela helgen.

Silver till Ida Jönsson som förlorade knappt mot en duktig finska i finalen. Silver till Wilma Sjögren som trots förlust i första krigade sig fram till final. Där hon förlorade mot en duktig finska.

Olivia Forsberg knep femteplatsen efter bra brottning. Ebba Söderquist, Carro Kvist och Elin Weman kämpade på utan att nå placeringar denna gången.

Alla tjejernas (och även killarnas) resultat finns här; http://www.liga-db.de/…/170402_Tall…/ENG902095232_org318.htm

Stolta ledare Uffe & Robban

 

Skribent: Robert Jeppsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Brottningsförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Skånes Brottningsförbuns

Sponsorer

 

foreningsresor

 

Formo

 

leibst

 

malmo_catering

 

raskens

 

 

sparbanken_skane_217x66_c_pos_2